« Terug

Even voorstellen: nieuwe teamleden Coralien en Henrieke

08 okt

In de afgelopen periode is ons team uitgebreid door de komst van Coralien als HR manager en Henrieke als gedragstherapeut. In dit bericht stellen zij zich aan u voor. 

Coralien - Team

Ik hoop op een mooie en leerzame tijd bij Deviaa.

Mijn naam is Coralien Prosman. Sinds 1 september ben ik werkzaam bij Deviaa als HR-medewerker. In het afgelopen half jaar was ik al regelmatig bij Deviaa te vinden, ik liep hier namelijk mijn afstudeerstage. Tijdens deze stage heb ik onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van Deviaa als organisatie. In mijn werk hoop ik hier verder mee aan de slag te gaan.

Daarnaast ga ik me verdiepen in de personeelszaken en hoop ik Mariëlle te gaan ondersteunen als praktijkmanager. Ik hoop op een mooie en leerzame tijd bij Deviaa.

Henrieke - Team

Ik vind het belangrijk om tijdens de behandelingen een veilige sfeer te creëren, zodat kinderen zich op hun gemak voelen.

Mijn naam is Henrieke Nijsse. Ik werk sinds september als orthopedagoog bij Deviaa. Hiervoor heb ik bij een schoolbegeleidingsdienst gewerkt, waar ik me vooral met intelligentie, dyslexie en executieve functies bezighield. Bij Deviaa zal ik in eerste instantie kinderen gaan begeleiden. Ik vind het belangrijk om tijdens de behandelingen een veilige sfeer te creëren, zodat kinderen zich op hun gemak voelen en leuke en moeilijke dingen willen en durven delen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, zoals handletteren en tekenen. Bij kinderen die hier ook affiniteit mee hebben, zet ik graag creatieve middelen in om de gestelde doelen te bereiken. Om te bereiken dat kinderen ook thuis baat hebben bij de behandelingen, is het van belang dat ouders ook nauw betrokken zijn. Daarom is er tijdens de sessies ook ruimte voor ouders om vragen te stellen en te bespreken waar ze tegenaan lopen.

Ook werken bij Deviaa?

Wil je ook jouw kwaliteiten inzetten bij Deviaa? Kijk dan op onze vacaturepagina.

« Terug

Impact coronacrisis

Impact coronacrisis

De impact van de coronacrisis is groot, zowel in het privéleven als op het werk. Medewerkers kunnen worstelen met de emotionele impact van de coronacrisis. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het thuiswerken, waarbij ook de partner en kinderen thuis aan het werk zijn kan belastend zijn;
  • Het contact met collega’s dat wordt gemist;
  • De spanning dat zijzelf of hun naasten besmet kunnen zijn/worden;
  • Het niet mogen bezoeken van een dierbare;
  • De grens tussen werk en privé vervaagt.

Iedere medewerker gaat verschillend om met de emotionele impact die de bovenstaande oorzaken kunnen hebben voor de medewerker. Het is belangrijk om hier oog voor te hebben.  In de dagelijkse praktijk zien we medewerkers hinder hebben van milde sociaal-emotionele klachten tot medewerkers die klachten ervaren die overeenkomen met rouwproblematiek.

Wat kan u voor uw medewerker betekenen?                                                                                                    Ondanks dat u niet verantwoordelijk bent voor het privéleven van uw werknemers, kunt u er wel voor hen zijn. Het kan ook de uitval van uw werknemers beperken. Dit is een stukje sociaal werkgeverschap. In het algemeen kan wel gezegd worden dat iedere werknemer het fijn vindt om begrip te krijgen van de werkgever over de emoties die ervaren worden. Naast het geven van begrip kan u het volgende doen:

Houd contact

Het is belangrijk dat u contact houdt met uw werknemers en goed luistert waar zij behoefte aan hebben, ook al werken ze thuis. Zoek deze behoefte op en probeer er op in te spelen. De ene zal er behoefte aan hebben om zich te storten op zijn werk, terwijl de ander meer behoefte heeft om zijn hart te luchten.

 

Structuur en afleiding

Structuur en afleiding van het werk kan houvast bieden aan een werknemer. Dit kan door het thuiswerken een extra uitdaging zijn. Als werkgever kunt u hier een belangrijke rol in spelen, door te overleggen met uw werknemer over het werk en samen te bespreken wat nodig is om weer (volledig) aan het werk te kunnen.

 

Balans in activiteiten

Door een vervaagde grens tussen het werk- en privéleven van uw werknemers is het lastig voor hen om een evenwicht te vinden tussen werkzaamheden die energie oproepen en werkzaamheden die stress oproepen. Dit zorgt ervoor dat mensen minder los komen van het werk en stresshormonen gaan ontwikkelen, die psychische klachten tot gevolg kunnen hebben. Dit kan voorkomen worden door thuis een aparte werkplek te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een lege zolderkamer zijn, waardoor de plaats waar u zich ontspant, gescheiden is van de plaats waar u werkt. Dit zorgt voor een betere scheiding tussen het werk- en privéleven, wat op termijn stress kan voorkomen.

Coaching

Over het omgaan met een medewerker die klem loopt door de corona-omstandigheden kunt u altijd advies inwinnen bij Deviaa. Wij coachen u, als werkgever, graag in dit proces. Daarbij vergeten we de werknemer niet en proberen we hem/haar ook zo goed mogelijk te begeleiden in het proces.

 

Scroll naar boven