« Terug

Kind van gescheiden ouders

father-and-son-2258681__480.jpg01 jul

Per jaar zijn er ongeveer 30.000 minderjarige kinderen die op een dag te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden. Vanaf dat moment krijgen de kinderen te maken met velerlei veranderingen; hun oude en vertrouwde wereldje verandert in vele opzichten. Vaak moeten de kinderen verhuizen en soms moeten ze zelfs naar een andere school; daarnaast moeten kinderen soms gaan wennen aan een nieuwe stiefvader of stiefmoeder met een gezin. Ook kan het voorkomen dat de kinderen de ene ouder nog maar af en toe mogen zien of zelfs helemaal niet meer. Dit kan voor veel verdriet en verwarring zorgen en daarom is het belangrijk om het kind goed te ondersteunen in het geval van een echtscheiding.

Voor de ouders is een echtscheiding natuurlijk ook niet gemakkelijk. Dit gaat gepaard met veel pijn en zorgen en ondertussen zijn er ook nog de kinderen waar voor gezorgd moet worden. Dit kan veel stress opleveren en soms ook een eenzaam of hulpeloos gevoel. Het is goed om de tijd te nemen om alles voor uzelf te verwerken en het een plekje te geven. Tegelijkertijd is het heel belangrijk om er ook juist in deze tijd te zijn voor uw kinderen. Het is goed als uw kinderen weten dat ze erover kunnen en mogen praten en dat ze ook hun emoties kunnen tonen. Hieronder willen we enkele tips bespreken voor gescheiden ouders:

  • Investeer in uw relatie met uw kind. Breng tijd met ze door in zowel de dagelijkse klussen zoals boodschappen doen, maar ook door een keer een dagje uit te gaan. Kinderen vinden het fijn om tijd door te brengen met hun ouders en om te ervaren dat de ouder het ook fijn vindt om tijd met hen door te brengen. Toon waardering voor wie uw kind is en wat hij doet en laat merken dat u van hem houdt. Wees daarnaast ook beschikbaar op momenten dat uw kind u nodig heeft.
  • Laat ook ruimte voor moeilijke gesprekken en praat open over de scheiding in een taal die het kind kan begrijpen. Neem hier de tijd voor en beantwoordt rustig alle vragen die het kind heeft. Toon begrip voor de gevoelens van uw kind en moedig hem aan om over zijn gevoelens te praten. Probeer echter wel om niet uw eigen problemen neer te leggen bij het kind; het kind heeft al zorgen genoeg. Laat ook altijd duidelijk merken dat de scheiding niet de schuld is van uw kind en dat beide ouders nog van hem houden.
  • Maak geen ruzie in het bijzijn van uw kinderen met uw ex-partner. Soms kan het vuur hoog oplaaien, maar probeer om uzelf te beheersen ter wille van uw kinderen. Kinderen kunnen hier heel onzeker en verdrietig van worden en het gevoel krijgen dat ze een kant moeten kiezen.  Het is echter van belang dat een kind de ruimte heeft om op een normale manier met beide ouders om te gaan en niet het gevoel heeft dat het een kant moet kiezen. Probeer daarom niet negatief te spreken over uw ex-partner en probeer ook niet uw kind extra te verwennen zodat het kind u leuker zal vinden. Hierdoor raken kinderen verward en voelen ze de spanning tussen de ouders juist extra aan.

Een scheiding is altijd een periode van veel pijn en moeite. Het is daarom ook belangrijk om ondersteuning te krijgen van familie en vrienden. Als buitenstaanders is het vaak makkelijk om een oordeel te vellen over waarom de scheiding heeft plaatsgevonden. Pas op! Want vaak hoort u maar één kant van het verhaal of zelfs roddels die niet kloppen. Dit kan extra schadelijk zijn voor zowel de ouders zelf als voor de kinderen. Toon daarom juist medeleven aan het gescheiden stel en de kinderen, probeer te helpen door uit een conflictsituatie te blijven door neutraal te reageren en probeer het gezin te helpen waar u kunt, binnen uw eigen grenzen.

Ervaart u of uw kinderen veel moeite met het verwerken van de scheiding en heeft u behoefte aan hulp en ondersteuning? Neem dan gerust contact op met Deviaa voor een intakegesprek, dan hopen wij u verder te kunnen helpen.

Elma de Bruijne

Psycholoog i.o. 

 

 

« Terug

Impact coronacrisis

Impact coronacrisis

De impact van de coronacrisis is groot, zowel in het privéleven als op het werk. Medewerkers kunnen worstelen met de emotionele impact van de coronacrisis. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het thuiswerken, waarbij ook de partner en kinderen thuis aan het werk zijn kan belastend zijn;
  • Het contact met collega’s dat wordt gemist;
  • De spanning dat zijzelf of hun naasten besmet kunnen zijn/worden;
  • Het niet mogen bezoeken van een dierbare;
  • De grens tussen werk en privé vervaagt.

Iedere medewerker gaat verschillend om met de emotionele impact die de bovenstaande oorzaken kunnen hebben voor de medewerker. Het is belangrijk om hier oog voor te hebben.  In de dagelijkse praktijk zien we medewerkers hinder hebben van milde sociaal-emotionele klachten tot medewerkers die klachten ervaren die overeenkomen met rouwproblematiek.

Wat kan u voor uw medewerker betekenen?                                                                                                    Ondanks dat u niet verantwoordelijk bent voor het privéleven van uw werknemers, kunt u er wel voor hen zijn. Het kan ook de uitval van uw werknemers beperken. Dit is een stukje sociaal werkgeverschap. In het algemeen kan wel gezegd worden dat iedere werknemer het fijn vindt om begrip te krijgen van de werkgever over de emoties die ervaren worden. Naast het geven van begrip kan u het volgende doen:

Houd contact

Het is belangrijk dat u contact houdt met uw werknemers en goed luistert waar zij behoefte aan hebben, ook al werken ze thuis. Zoek deze behoefte op en probeer er op in te spelen. De ene zal er behoefte aan hebben om zich te storten op zijn werk, terwijl de ander meer behoefte heeft om zijn hart te luchten.

 

Structuur en afleiding

Structuur en afleiding van het werk kan houvast bieden aan een werknemer. Dit kan door het thuiswerken een extra uitdaging zijn. Als werkgever kunt u hier een belangrijke rol in spelen, door te overleggen met uw werknemer over het werk en samen te bespreken wat nodig is om weer (volledig) aan het werk te kunnen.

 

Balans in activiteiten

Door een vervaagde grens tussen het werk- en privéleven van uw werknemers is het lastig voor hen om een evenwicht te vinden tussen werkzaamheden die energie oproepen en werkzaamheden die stress oproepen. Dit zorgt ervoor dat mensen minder los komen van het werk en stresshormonen gaan ontwikkelen, die psychische klachten tot gevolg kunnen hebben. Dit kan voorkomen worden door thuis een aparte werkplek te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een lege zolderkamer zijn, waardoor de plaats waar u zich ontspant, gescheiden is van de plaats waar u werkt. Dit zorgt voor een betere scheiding tussen het werk- en privéleven, wat op termijn stress kan voorkomen.

Coaching

Over het omgaan met een medewerker die klem loopt door de corona-omstandigheden kunt u altijd advies inwinnen bij Deviaa. Wij coachen u, als werkgever, graag in dit proces. Daarbij vergeten we de werknemer niet en proberen we hem/haar ook zo goed mogelijk te begeleiden in het proces.

 

Scroll naar boven