« Terug

Deviaa biedt mogelijkheid voor werkend leren. Onze werkstudenten stellen zich voor.

09 mrt

Begin dit jaar zijn er bij ons twee werkstudenten gestart. Marieke en Elma studeren psychologie en kunnen in onze praktijk werken en daardoor leren. Beide dames zijn enthousiast om in de pschychise hulpverlening aan de slag te gaan. Wij wensen ze een leerzame en fijne periode toe.

deviaa-marieke.jpg

Marieke in 't Veld

Mijn naam is Marieke in ‘t Veld. Ik ben 23 jaar oud en momenteel tweedejaars student Psychologie. Deze studie volg ik met veel plezier in Rotterdam. Daarnaast ben ik een paar uur in de week bij Deviaa te vinden. Het is mijn ambitie om hulp te verlenen aan kinderen/jongeren.

Het is mijn ambitie om hulp te verlenen aan kinderen/jongeren

Deviaa biedt mij de uitdagende kans om ervaring in dit vakgebied op te doen. Zo maak ik kennis met de gesprekstechnieken, behandelmogelijkheden en alles wat daarbij komt kijken. Dat ik al doende kan leren binnen een enthousiast team maakt het extra leuk!

deviaa-elma.jpg

Elma de Bruijne

Momenteel studeer ik Psychologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ben ik bezig met het tweede jaar van mijn bachelor. Ik vind de studie heel interessant en daarom was ik ook blij verrast toen ik bij Deviaa een bijbaan aangeboden kreeg. Het lijkt me namelijk mooi om later als klinisch psycholoog aan de slag te gaan en mijn doel is vooral om wat voor anderen te kunnen betekenen en ze te kunnen helpen en ondersteunen.

Mijn doel is vooral om wat voor anderen te kunnen betekenen en ze te kunnen helpen en ondersteunen

Deviaa past mooi bij dit plaatje en ik kan veel leren door te studeren en tegelijkertijd ook de praktijk mee te maken. Ik wil onder andere leren hoe een praktijk als Deviaa in zijn werk gaat, welke behandeling past bij welke situatie van een cliënt en hoe je zo een behandeling kan geven. Ik wil mezelf zo ontwikkelen, zodat ik over een paar jaar aan de slag kan als psycholoog en niet alleen de kennis heb, maar ook de juiste vaardigheden. Deviaa is een praktijk waar ik dit allemaal in kan leren en wat me ook wil helpen om mijzelf te ontwikkelen tot psycholoog en me stimuleert om mijn eigen weg daarnaartoe te vinden.

« Terug

Impact coronacrisis

Impact coronacrisis

De impact van de coronacrisis is groot, zowel in het privéleven als op het werk. Medewerkers kunnen worstelen met de emotionele impact van de coronacrisis. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het thuiswerken, waarbij ook de partner en kinderen thuis aan het werk zijn kan belastend zijn;
  • Het contact met collega’s dat wordt gemist;
  • De spanning dat zijzelf of hun naasten besmet kunnen zijn/worden;
  • Het niet mogen bezoeken van een dierbare;
  • De grens tussen werk en privé vervaagt.

Iedere medewerker gaat verschillend om met de emotionele impact die de bovenstaande oorzaken kunnen hebben voor de medewerker. Het is belangrijk om hier oog voor te hebben.  In de dagelijkse praktijk zien we medewerkers hinder hebben van milde sociaal-emotionele klachten tot medewerkers die klachten ervaren die overeenkomen met rouwproblematiek.

Wat kan u voor uw medewerker betekenen?                                                                                                    Ondanks dat u niet verantwoordelijk bent voor het privéleven van uw werknemers, kunt u er wel voor hen zijn. Het kan ook de uitval van uw werknemers beperken. Dit is een stukje sociaal werkgeverschap. In het algemeen kan wel gezegd worden dat iedere werknemer het fijn vindt om begrip te krijgen van de werkgever over de emoties die ervaren worden. Naast het geven van begrip kan u het volgende doen:

Houd contact

Het is belangrijk dat u contact houdt met uw werknemers en goed luistert waar zij behoefte aan hebben, ook al werken ze thuis. Zoek deze behoefte op en probeer er op in te spelen. De ene zal er behoefte aan hebben om zich te storten op zijn werk, terwijl de ander meer behoefte heeft om zijn hart te luchten.

 

Structuur en afleiding

Structuur en afleiding van het werk kan houvast bieden aan een werknemer. Dit kan door het thuiswerken een extra uitdaging zijn. Als werkgever kunt u hier een belangrijke rol in spelen, door te overleggen met uw werknemer over het werk en samen te bespreken wat nodig is om weer (volledig) aan het werk te kunnen.

 

Balans in activiteiten

Door een vervaagde grens tussen het werk- en privéleven van uw werknemers is het lastig voor hen om een evenwicht te vinden tussen werkzaamheden die energie oproepen en werkzaamheden die stress oproepen. Dit zorgt ervoor dat mensen minder los komen van het werk en stresshormonen gaan ontwikkelen, die psychische klachten tot gevolg kunnen hebben. Dit kan voorkomen worden door thuis een aparte werkplek te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een lege zolderkamer zijn, waardoor de plaats waar u zich ontspant, gescheiden is van de plaats waar u werkt. Dit zorgt voor een betere scheiding tussen het werk- en privéleven, wat op termijn stress kan voorkomen.

Coaching

Over het omgaan met een medewerker die klem loopt door de corona-omstandigheden kunt u altijd advies inwinnen bij Deviaa. Wij coachen u, als werkgever, graag in dit proces. Daarbij vergeten we de werknemer niet en proberen we hem/haar ook zo goed mogelijk te begeleiden in het proces.

 

Scroll naar boven