« Terug

Uitbreiding van contracten met gemeenten voor vergoeding van jeugdzorg

vergoeding-jeugdzorg-deviaa10 feb

Jeugdzorg; hulp en zorg aan kinderen en jongeren tot 18 jaar, wordt vergoed door de gemeente waar u woont. Deviaa heeft in de afgelopen periode met een aantal nieuwe gemeenten contracten af kunnen sluiten. Dit betekend dat wij meer vergoede jeugdzorg kunnen verlenen.

Nieuwe contracten voor de vergoeding van jeugdzorg:

  • Gemeente Capelle aan den IJssel
  • Gemeente Krimpen aan den IJssel
  • Regio West-Brabant-Oost
  • Regio Foodvalley

Wilt u weten of onze zorg voor uw (pleeg)kind wordt vergoed in uw woonplaats? Op de pagina met tarieven vind u onder het kopje 'jeugdhulpverlening' een overzicht per plaatsnaam.

Voorwaarden voor vergoede zorg:

Om in aanmerking te komen voor vergoede zorg is er en verwijzing of beschikking nodig voor uw (pleeg)kind. Deze kunt u aanvragen bij uw (huis)arts of het centrum van Jeugd en Gezin (CJG) in uw woonplaats.

Wat als Deviaa geen contract heeft met uw gemeente?

Wilt u gebruik maken van onze jeugdhulpverlening maar heeft Deviaa geen contract met de gemeente waar u woonachtig bent? U kunt dan overwegen om zelf zorg in te kopen via een PGB-beschikking. Ons secretariaat kan u helpen met het aanvragen van de PGB-beschikking. 

Meer informatie over vergoedingen en jeugdzorg

Heeft u een vraag over de vergoedingen of over onze zorgverlening? Neem gerust contact met ons op.

contact opnemen

« Terug

Impact coronacrisis

Impact coronacrisis

De impact van de coronacrisis is groot, zowel in het privéleven als op het werk. Medewerkers kunnen worstelen met de emotionele impact van de coronacrisis. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het thuiswerken, waarbij ook de partner en kinderen thuis aan het werk zijn kan belastend zijn;
  • Het contact met collega’s dat wordt gemist;
  • De spanning dat zijzelf of hun naasten besmet kunnen zijn/worden;
  • Het niet mogen bezoeken van een dierbare;
  • De grens tussen werk en privé vervaagt.

Iedere medewerker gaat verschillend om met de emotionele impact die de bovenstaande oorzaken kunnen hebben voor de medewerker. Het is belangrijk om hier oog voor te hebben.  In de dagelijkse praktijk zien we medewerkers hinder hebben van milde sociaal-emotionele klachten tot medewerkers die klachten ervaren die overeenkomen met rouwproblematiek.

Wat kan u voor uw medewerker betekenen?                                                                                                    Ondanks dat u niet verantwoordelijk bent voor het privéleven van uw werknemers, kunt u er wel voor hen zijn. Het kan ook de uitval van uw werknemers beperken. Dit is een stukje sociaal werkgeverschap. In het algemeen kan wel gezegd worden dat iedere werknemer het fijn vindt om begrip te krijgen van de werkgever over de emoties die ervaren worden. Naast het geven van begrip kan u het volgende doen:

Houd contact

Het is belangrijk dat u contact houdt met uw werknemers en goed luistert waar zij behoefte aan hebben, ook al werken ze thuis. Zoek deze behoefte op en probeer er op in te spelen. De ene zal er behoefte aan hebben om zich te storten op zijn werk, terwijl de ander meer behoefte heeft om zijn hart te luchten.

 

Structuur en afleiding

Structuur en afleiding van het werk kan houvast bieden aan een werknemer. Dit kan door het thuiswerken een extra uitdaging zijn. Als werkgever kunt u hier een belangrijke rol in spelen, door te overleggen met uw werknemer over het werk en samen te bespreken wat nodig is om weer (volledig) aan het werk te kunnen.

 

Balans in activiteiten

Door een vervaagde grens tussen het werk- en privéleven van uw werknemers is het lastig voor hen om een evenwicht te vinden tussen werkzaamheden die energie oproepen en werkzaamheden die stress oproepen. Dit zorgt ervoor dat mensen minder los komen van het werk en stresshormonen gaan ontwikkelen, die psychische klachten tot gevolg kunnen hebben. Dit kan voorkomen worden door thuis een aparte werkplek te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een lege zolderkamer zijn, waardoor de plaats waar u zich ontspant, gescheiden is van de plaats waar u werkt. Dit zorgt voor een betere scheiding tussen het werk- en privéleven, wat op termijn stress kan voorkomen.

Coaching

Over het omgaan met een medewerker die klem loopt door de corona-omstandigheden kunt u altijd advies inwinnen bij Deviaa. Wij coachen u, als werkgever, graag in dit proces. Daarbij vergeten we de werknemer niet en proberen we hem/haar ook zo goed mogelijk te begeleiden in het proces.

 

Scroll naar boven