« Terug

Levensfaseproblemen

leisure-2659619_1920 (1).jpg20 dec

Levensfaseproblemen

Ons leven kent verschillende fasen. Dit zijn specifieke periodes waarin er veel verandert. Voorbeelden zijn de pubertijd, gaan studeren, afstuderen, het krijgen van een relatie, het huwelijk, kinderen krijgen of als de kinderen het huis uit gaan, met pensioen gaan en ouder worden. Vaak verlopen deze fasen relatief soepel, maar soms komt het ook voor dat er problemen ontstaan.                                                                            

Het kan gebeuren dat u vastloopt in een bepaalde fase in uw leven, bijvoorbeeld omdat de toekomst onzeker is of omdat u zich er weinig bij kunt voorstellen. U weet wel dat er veranderingen aankomen, maar wat betekent dit voor uzelf? Soms kan men hierin een bepaalde handelingsverlegenheid ervaren, omdat men niet goed weet hoe men het beste met die veranderingen om kan gaan. Wanneer u bijvoorbeeld met pensioen gaat, kan het zijn dat u uw werk nog veel te leuk vindt om te gaan stoppen. Het pensioen is dan niet iets om naar uit te kijken, maar lijkt meer op een gapend grijs gat. Of wanneer de jongste kinderen in het gezin inmiddels ook zijn ‘uitgevlogen’, kan het voelen alsof het nut van uw bestaan is weggevallen. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen waarin  het ingaan van een nieuwe levensfase moeizaam verloopt. Wanneer u hier mee te maken heeft, is het fijn als er iemand meekijkt en u steunt bij de aanpassing.

Zoals gezegd is de overgang naar een nieuwe levensfase zeker niet altijd een probleem. Meestal wordt de onrust die een nieuwe levenssituatie met zich meebrengt vanzelf opgelost. Zit u echter al een tijd niet goed in uw vel, voelt u zich somber en onrustig en weet u niet goed waar het precies door komt, check dan eens onderstaande signalen. Deze signalen kunnen er op wijzen dat u moeite ervaart in de overgang van de ene levensfase naar de andere:

• Onzekerheid over jezelf
• Moeite hebben met het maken van keuzes
• Onrust en twijfel ervaren
• Gedachten die zich centreren rond de vraag ‘wat moet ik nu’ zijn kenmerkend
• De wens hebben om de balans in je leven op te maken, maar daar moeilijk toe kunnen komen en/of weinig doorzicht in hebben
• Problemen met slapen

Bijna iedereen heeft momenten dat bovenstaande ‘struggles’ in de weg zitten. Lukt het echter niet jezelf een antwoord te geven wat je twijfels wegneemt? Of blijf je lange tijd piekeren over levensvragen en merk je dat dit je belemmerd in hoe je je voelt en hoe je denkt en handelt? Dan is het goed om hulp te zoeken. Bij al deze leeftijdsfaseproblematiek kan het namelijk nuttig zijn zaken op een rijtje te zetten. Je kan erachter komen waar je eigen visie op jouw situatie en de wereld om je heen vandaan komt, en hoe je verwachtingen kunt ombuigen naar werkzame doelen. Door de draad van jouw leven weer op te pakken, kun je minder gevoelig worden voor alle twijfels die horen bij het ingaan van een nieuwe levensfase. Bij Deviaa is er de mogelijkheid om hiervoor één of meerdere counselingsgesprekken aan te vragen, zonder verder een hulpverleningstraject te hoeven aangaan: Ieder gesprek kan en mag ook het laatste gesprek zijn. Dat bepaalt u zelf. De ervaring leert dat bij genoemde levensvragen een paar gesprekken al voldoende kunnen zijn om weer verder te kunnen. Schroom niet om hierover meer informatie op te vragen.

Gerdien van Wijk 

« Terug

Impact coronacrisis

Impact coronacrisis

De impact van de coronacrisis is groot, zowel in het privéleven als op het werk. Medewerkers kunnen worstelen met de emotionele impact van de coronacrisis. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het thuiswerken, waarbij ook de partner en kinderen thuis aan het werk zijn kan belastend zijn;
  • Het contact met collega’s dat wordt gemist;
  • De spanning dat zijzelf of hun naasten besmet kunnen zijn/worden;
  • Het niet mogen bezoeken van een dierbare;
  • De grens tussen werk en privé vervaagt.

Iedere medewerker gaat verschillend om met de emotionele impact die de bovenstaande oorzaken kunnen hebben voor de medewerker. Het is belangrijk om hier oog voor te hebben.  In de dagelijkse praktijk zien we medewerkers hinder hebben van milde sociaal-emotionele klachten tot medewerkers die klachten ervaren die overeenkomen met rouwproblematiek.

Wat kan u voor uw medewerker betekenen?                                                                                                    Ondanks dat u niet verantwoordelijk bent voor het privéleven van uw werknemers, kunt u er wel voor hen zijn. Het kan ook de uitval van uw werknemers beperken. Dit is een stukje sociaal werkgeverschap. In het algemeen kan wel gezegd worden dat iedere werknemer het fijn vindt om begrip te krijgen van de werkgever over de emoties die ervaren worden. Naast het geven van begrip kan u het volgende doen:

Houd contact

Het is belangrijk dat u contact houdt met uw werknemers en goed luistert waar zij behoefte aan hebben, ook al werken ze thuis. Zoek deze behoefte op en probeer er op in te spelen. De ene zal er behoefte aan hebben om zich te storten op zijn werk, terwijl de ander meer behoefte heeft om zijn hart te luchten.

 

Structuur en afleiding

Structuur en afleiding van het werk kan houvast bieden aan een werknemer. Dit kan door het thuiswerken een extra uitdaging zijn. Als werkgever kunt u hier een belangrijke rol in spelen, door te overleggen met uw werknemer over het werk en samen te bespreken wat nodig is om weer (volledig) aan het werk te kunnen.

 

Balans in activiteiten

Door een vervaagde grens tussen het werk- en privéleven van uw werknemers is het lastig voor hen om een evenwicht te vinden tussen werkzaamheden die energie oproepen en werkzaamheden die stress oproepen. Dit zorgt ervoor dat mensen minder los komen van het werk en stresshormonen gaan ontwikkelen, die psychische klachten tot gevolg kunnen hebben. Dit kan voorkomen worden door thuis een aparte werkplek te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een lege zolderkamer zijn, waardoor de plaats waar u zich ontspant, gescheiden is van de plaats waar u werkt. Dit zorgt voor een betere scheiding tussen het werk- en privéleven, wat op termijn stress kan voorkomen.

Coaching

Over het omgaan met een medewerker die klem loopt door de corona-omstandigheden kunt u altijd advies inwinnen bij Deviaa. Wij coachen u, als werkgever, graag in dit proces. Daarbij vergeten we de werknemer niet en proberen we hem/haar ook zo goed mogelijk te begeleiden in het proces.

 

Scroll naar boven